söndag 24 april 2011

Vad anser ni, är 38,1 feber för en häst?

Finaste Speedy nu i vinter, big love!Detta är bilden som fanns i Speedys annons då jag fann honom på hästnet. Finaste stjärnan!

Igår kväll låg Speedy stadigt på 38,1 i feber, enligt min veterinär. Var det lite oroande. med tanke på medicinerna han hade i kroppen osv. Så borde det ha tagit ner febern helt. Ringde vet. igen men vi avvaktade. Nu på morgonen såg han ut att vara lika pigg och gladsom vanligt, men gamla Speedy var tillbaka! Han hade en temp på 37,5 nu, men det är inte lika oroande alls!! För då har tempen gått ner, så bara positivt!

Hur som helst så har jag börjat gett Speedy mera hö idag, men inge kraftfoder på en vecka. Går hur bra som helst, känns otroligt skönt att jag kan andas igen. Han andas och sväljer. Inge problem alls! :)

Men anser ni att 38,1 är feber för hästar var vissa som sa till mig att det inte är feber. Medans vissa var stenhårda på att det var feber. Vad anser ni?

7 kommentarer:

 1. Det beror ju på vilken normaltemp hästen har. En del ligger högt och då är 38,1 inte feber. Andra ligger normalt sett lågt och då är det nog feber. Likadant som på människor! Sen beror det också på vilken tid på dygnet det är, på morgon efter att ha stått i box hela natten är 38,1 oftast onormalt, men på kvällen efter att ha varit igång hela dan behöver det inte va feber.

  SvaraRadera
 2. Gud vad herligt att han är bra nu =D

  SV: hmm jag vet inte, tror inte det, men det finns liknade. http://www.hooks.se/product.aspx?productid=300630&deptid=109&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC
  Det är ungefär =)

  SvaraRadera
 3. Så du får ge honom kraftfoder sen? Risken är överhängande att dom får skador i strupen och därmed ärrbildning så det lättare blir stopp framöver.
  Och om det tog så lång tid som 2½ timma så borde det har varit rejält stopp i strupen på honom.
  Ang feber, som hästägare SKA man veta vad sin häst har för normaltemp och allt över/under det bör man ta på allvar.

  SvaraRadera
 4. Min och mina vänners erfarenhet är att en hästs temp ligger mellan 37,5 - 38,5 så du kan nog vara lugn :)

  SvaraRadera
 5. Vad som är feber för en häst behöver inte vara feber för en annan. Det beror helt på hästens normaltemp. För B skulle det där vara feber.

  SvaraRadera
 6. 38,1 är normaltemp enligt mig.

  SV: Oj det låter inte kul att behöva betala ännu mer!

  SvaraRadera
 7. Ingen aning men jättefin häst!

  SvaraRadera

Din IP-adress sparas och kommentarer som anses stötande mot mig eller nära till mig raderas!