fredag 14 januari 2011

Hästmänniskor & dyra märkesgrejjor..
Jag börjar snart tycka att hästmänniskor börjar gå till överdrift ang. att köpa dyra märkesgrejjor.
Ni får skrika och tycka att jag har helt fel, men vi har faktiskt yttrandefrihet i detta land och jag vill bara säga vad jag nu själv tycker i min egna blogg.
..
Jag har hållt på med hästar och älskat dessa djur sedan jag var otroligt liten. Jag har även bloggat sedan 2008 och har följt många olika typer av hästbloggar, även träffat på många hästmänniskor.
Under tidigare år så tyckte jag att hästfolk i allmänhet inte brydde sig lika hårt om märkesgrejjer. Men på senare tid har detta vuxit i samband med att det skulle vara någon sorts status. Jag tror ingen erkänner det, men jag vet. Jag är lika dan. Men det går till en viss gräns.
..
Jag tillbringar mycket tid på att läsa andras bloggar, många hästbloggar så är det flickor mellan 10-17år. Jag blir nästan till förtvivlan när jag läser hur dessa egentligen barn köper t.o.m benlindor av märket Kingsland etc. Ja, visst detta är ju upp till var och en kan ju ni tycka? Håller fullständigt med där. Men hur bra är det egentligen att det bara är schabrak i märket HV Polo, Eskadron osv. som skulle vara bra? Detta blir ju ett beroende. Jag tror inte man mår bättre av att man köpt ett schabrak från HV Polo eller, Lamicell än att köpa ett från Hööks etc. Bara för att märket finns där, är den 3x dyrare. Många tycker att dessa dyra märkes grejjer är snyggare och att det framför mera status. Det är ju inget nytt att hästmänniskor är märkvärdiga av sig.
..
Jag kanske är otydlig i mitt budskap här, men det oroar mig när tom små barn börjar bli så beroende. Var i en affär, inte för så länge sedan. Där de enbart säljer hästartiklar & ryttarartiklar. En litet barn står där med sin mamma och barnet går direkt till allt som det står kingsland på. Barnet hade ju redan Kingsland från topp till tå. Kingsland som har så otroligt dyra grejjer också. Snart kommer vell man behöva ha underkläder i Kingsland också för att passa in i denna perfekta värld känns det som. Men detta är ju inte heller enbart inom ridsporten det är såhär, men jag märker mest av det inom ridsporten att det faktiskt börjar övergå till något extremt.
..
Om du fick välja, hästen eller att ha en hel outtfit i enbart Kingsland och andra dyra märkesgrejjer. Om ingen annan hade haft Kingsland hade jag aldrig köpt min nya Kingsland ridjacka etc. Ingen tvingade mig, men det kändes som om jag vill och stå ut och passa in. är det inte tragiskt?
..
Alla dyra märkesgrejjor som kostar 10x mer gör inte dig och hästen bättre. Visst man köper dyra märkesgrejjer ibland, jag säger inget om det. Men allt ska ju vara i märkesgrejjer tom pannbanden från Kingsland är ju i princip ett MÅSTE för alla nu för tiden, jag har inte skaffat mig ett sådant! Egentligen behöver dessa märkesgrejjer i många fall inte skilja sig så mycket från något annat.
..
Läser på bloggar där många visar bild och skriver under på både ryttarens och hästens utrustning vad det är för dyra märken de har. Okej wow, imponerande!
Men vad spelar det för roll egentligen?
..
Hoppas ni förstår vad jag menar med allt detta, och missförstå mig inte heller. För jag menar inte att det är fel. Utan att det kanske har gått till en viss överdrift.

6 kommentarer:

 1. SV: Jag köpte mitt novabett på Hippoteket (http://hippoteket.com). Kostar 299 där. Tror det är något dyrare på många andra ställen. Har hört mycket gott om det och min dam är väldigt het men också väldigt känslig, så jag hoppas de här ska göra henne lite lugnare i munnen och att hon ska våga ta mer stöd. Mvh Lina

  SvaraRadera
 2. jag håller med dig, det har gått till överdrift.. tycker inte det ska vara sån här märkeshets!

  sv: alltså de håller ju bara på såhär nu när det är snö på marken, för att det inte finns så mycket annat att göra liksom :) vill inte dela på dom för de trivs ju så bra ihop... tänkte mer om man kunde smörja på nåt. kanske kan lägga på pälsglans, måste smaka lite äckligt?

  SvaraRadera
 3. Håller med dig till viss del. Själv bryr jag mig inte alls om märket men i vissa fall går jag på märket inbart för att det inte alltid med ofta är bättre kvalite än exempelvis hööks. och kvalite är något jag går på sen om det är så kallat "rätt" märke bryr jag mig inte om.

  SvaraRadera
 4. jag kan inte göra annat än att hålla med dig, det är helt sinnes med hur många som går in för de dyra bara för att!!

  SvaraRadera
 5. Hej,

  Jag håller med på ett sätt samtidigt är det så roligt eftersom det finns så många fina saker att köpa. Tyvärr är ridsport en dyr hobby och med denna märkeshysteri ännu dyrare. Vi köper mycket märken då det är kul och vi köper det vi tycker om, har inget emot Hööks annat än att det ofta är slut det vi letar efter. Men man blir ju inte en bättre ryttare av att ha många märkessaker:-)

  SvaraRadera

Din IP-adress sparas och kommentarer som anses stötande mot mig eller nära till mig raderas!