tisdag 2 mars 2010

Jag har pratat med Mayennes nya ägare och allt går bara fint! Hon sköter sig och dom skall ev åka och träna hon nu till helgen eller nästa för tränare i dressyr. Jag funderar på att köra dit och kolla på och passa på och hälsa på lill snoffsan. det var svårt att sälja Mayenne, men då jag tog beslutet att ta bort Wrammlan var ännu svårare och betydligt mer tragiskt, ja att sälja Mayenne var inte ens i närheten så tragiskt mest kanske lite jobbigt, men hon är ju iallafall vid livet! Hon var ju fullt frisk och hamnade hos några som älskar henne. Wrammlan galopperade vidare till trappalandas eviga gröna ängar.

Men så här i efterhand så ångrar jag verkligen 1000gånger om att jag sålde Mayenne, men 3 hästar funkar inte och Mayenne krävde mer tid än jag hade. Hon krävde mer än en "vanlig" häst gör. Vilket inte funkade i min tidsplanering med 2 hästar till, skola och annat i livet. Om jag bara hade haft Mayenne och inte någon häst till så hade det funkat bättre!

Igår så red jag och min syster ut, jag red Gojjsan och syster lill jollsan, haha "Jollsan & Gojjsan". Gick super Gpoj slappnade verkligen av mer och mer mot slutet. Så jag var nöjd iallafall!

Sedan vill jag kritisera ryttare/kuskar som använder pisken som ett straff och tok för mycket, fy på er!!

För det första är pisken inget "straff", det skall vara något positivt och hästen skall inte se det som en straff utan skall vara ryttarens/kuskens förlängda arm. och inget man "läxar upp en häst med", sedan är dte otroligt dumt att piska fram en häst. Hästen springer förmodligen allt vad den har redan, blir det bättre då av att piska den. ärligt talat ingen förändring och inte speciellt psykologiskt heller. Jag vill helst bara dra ner ungar som piskar upp deras hästar på tävlingsplatser och även på träningar för att dom kanske ramla av pga av att ryttaren gjorde fel, hästen gör bara som ryttaren säger och om inte så har hästen förmodligen ont. Detta gör mig så otroligt frustrerad och sedan föräldrar som inte säger något heller. Tänk dig själv, du kommer mot ett hinder och du kanske slutar rida i kurvan, utan att du tänker på det. Hästen tappar kanske lätt bjudningen och du släpper hästen och du vill hoppa av tidigare en hästen. Hästen vägrar, du kanske ramlar av. Sådana ganska vanliga saker som man ser. Men då om ryttaren i fråga börjar ta ut det på hästen är det fel. Som jag har sett ryttaren, piskar upp hästen, slår hästen från marken. Dom rider flängigt och vårdslöst och tar ingen större hänsyn till hästen egentligen. Dessa ryttare brukar vara sådana som bara tänker på att vinna.

Jag säger såhär, det är en bonus och kul att vinna. Men roligast är att ha kul tillsammans med hästen och att sätta hästens välbefinnande i centrum är A och O. Hästen går alltid före, så är det!
ja jag blev bara frustrerad med tanke på vad jag såg en gång och även sett på tidigare osv. Kände för att prata av mig om det.

Vad tycker ni?

3 kommentarer:

 1. Du har en jättefin blogg och jag tycker det är synd att du bytte blogg utan att hänvisa till den nya, för det var svårt att hitta hit och jag tror du tappat många läsare pga. det.

  en liten påpekan som inte har med ngt att göra, men som är en frekvent grammatisk grej du gör när du skriver: du skriver alltid HON, istället för henne, vilket är fel meningsbyggnad. samma sak när man som i inlägget skriver "de piskar alltid upp deras hästar". Det hetar, "de piskar alltid upp SINA hästar". Lite spåkpolis här, men jag vill ändå påpeka dig då du gör det misstaget konsekvent.

  trevlig blogg som sagt, synd att du inte uppdaterar så mycket som du gjort tidigare!

  SvaraRadera
 2. håller med allt för många borde sluta rida med spö..

  SvaraRadera
 3. Helt sant, man ska inte gå över gränsen. MEN det kan vara ett bra hjälpmedel om man använder det rätt. :)

  SvaraRadera

Din IP-adress sparas och kommentarer som anses stötande mot mig eller nära till mig raderas!