söndag 15 maj 2011

Nästan 10 timmar tog resan, ner BARA!

Speedy i Hudiksvall, för en liten paus från allt transportåkande..


My soul!

Thule släp, med front utlastning och givetvis bak. Sedan fanns det sadelkammare på den för sadlar och diverse utrustning.


Det var fullsmockat på andra sidan där det inte stod häst med hästgrejjer..


Vi stannade och lstade ut Speedy efter halva vägen på hudiktravet, så han fick pausa lite..


Jag och Speedy i nya stallet, vi står i vattenspiltan och linimenterar/lindar ben efter en låååång resa!


Nu bor både jag och Speedy här nere i Västerås, vi anlände med Speedy efter en ca 10 timmar lång resa NER BARA, på tidiga fredagskvällen. Speedy stormtrivs i nya stallet, han gjorde sig hemmastadd direkt. Säger bara norrland TA ER!! För Södra Sverige, jaadu vilka hästmöjligheter, nu fattar man ju vad man gått miste i hästväg. Hästparadis.se!!!


Men efter den långa transportresan, vilket man förstår tar lite på hästarna. Även fast amn tar det försiktigt så kan ju hästarna kanske stå och spänna sig lite. Vilket resulterade till att Speedy var lite spänd i ryggen dagen efter. Men efter MYCKET massage och equiterapeftövningar så är han mjuk och och följsam igen. Stod och masserade i 45minuter idag! Han verkligen älskar det coh man märker att spänningar släpper direkt nästan. Men han var inte jätte spänd men han var lite sådär att han reagerade lite. Hur som helst så hann jag ju rida lite på lördagen en sväng, vilket ahn tyckte var super kul, finns ridvägar ialla diagonaler och längder här. Man kan rida miltals om man vill och sedan är det så fina ridvägar. Jaa, jag bara älskar detta hästliv!!!

Skitsamma att stallplatsen kostar en miljon kronor här nere, lätt värt det! lite skillnad från tidigare då man hade 3mil till närmaste ridhus, till att ha 2ridhus på gården och ute ridbanor både på gräs och "sand", skrittmaskiner, terrängbanor, ridvägar i evigheter. Stora fina stall och mycket hästar, bättre tränare/hovslagare/veterinärer osv. Men jag som har ambitioner att göra något så är detta ett framsteg och en stor möjlighet. Men tyvvärr har man det och bor i Norrland så måste man kämpa mera och vara beredd på att köra långa låånga vägar med hästtransport och inte så många som är det.

1 kommentar:

Din IP-adress sparas och kommentarer som anses stötande mot mig eller nära till mig raderas!