lördag 23 april 2011

Min älskade Speedy är sjuk..

Skulle iväg och träna dressyr idag på norrmalm. Erikträningarna var i fullgång då ajg kom dit, så parkerade Speedy i en spilta så länge och gav han ca 3nävar krafft grund, lite hö och vatten. Sedan gick jag och satt mig och kollade på träningarna ca 1h. Efter den timmen så går jag tillbaka till min häst och märker då att han är inte sig lik, det är slem över allt! STORA slempölar och det rinner från hans näsa och mun och han har svårt att andas. Själv grips man i panik och ringer DIREKT veterinären. Veterinären kommer ut och det visar sig att Speedy har åkt på foderstrupsförstoppning. Där stod vi i tappert försök i över 2,5 TIMMA!!! Och föröskte med hjälp av en sond(slang) igenom näsan ner i foderstrupen och mot magsäcken, stod veterinären där och hällde i vatten och blåste i hopp om att få ut allt kraftfoder. Men det tog nästan aldrig slut. Det var som i princip ingenting kvar av kraftfodret efter 2,5timmas jobb.

Så ingen träning blev det för mig. Åkte sedan hem efter en LÅNG dag och skulel jobab direkt igen. Skulel hålla stenhård koll på honom och även ta tempen. Han får inte heller äta kraftfoder på en vecka och inge mycket hö heller. Därför ska jag även inte rida honom på ca 5-6dagar. Är även karenstid på sprutorna han fick.

Tog tempen nu för ca 30min sedan han har ÄN feber och nu äver 38,1. Ringde då veterinären igen och sa det, vilket hon inte tyckte var bra. Skulle ge honom bara en NÄVE hö istället för ett halvt kilo som hon sa tidigare. Skulle sedan kolla om han kan svälja och han inte blir sämre igen och även tempen ska jag kolla ca kl 21.00 igen. Om hans feber är högre eller är kvar så måste vete. nog komma ut igen..

Suck.. Speedy har aldrig vart sjuk för mig, vilket rappel.. Hoppas min pälskling blir bättre snart i foderstrupen!

5 kommentarer:

 1. SV: Haha ja jag håller med! Helt galet svårt att stava till. Köpte det i höstas men har inte börjat använda de förrän nu :) Gillar det! Bra passform och inte särskilt dyrt. Hoppas de håller i tvätten med bara

  SvaraRadera
 2. SV: okej :) jag har ett glen gordon och det gillar jag. snyggt, men tycker det tappar formen lite efter tvätt. du får nog köpa dig ett s-schabrak :) många är ju väldigt nöjda med dem

  SvaraRadera
 3. Sv: Hon är supersöt och superhärlig!

  Nej va hemskt! Hoppas han snart blir bättre!

  SvaraRadera
 4. Usch vad jobbigt! :-/ Hoppas de går till sig snart!

  SvaraRadera
 5. åh fy vad tråkigt! hoppas han blir bättre snart i alla fall :)

  SvaraRadera

Din IP-adress sparas och kommentarer som anses stötande mot mig eller nära till mig raderas!