söndag 13 mars 2011

Me and my horse!


Bilder: Jag & min fina ridtravare Speedy!
Har vart ute på en härlig kvällstur med min ridtravare. Har jag någonsin nämnt att han lätt är en av de finaste ridtravarna jag vet? Förmodligen! ;) Ikväll red jag ett ganska lagomt långt ridpass på cirkus 40-45min. Jobbade honom väldigt mycket i skritt, gjorde öppnor, slutor och mycket skänkelvkningar igenom hela ridpasset i princip. Men varierade övningarna. Lade även in mycket tempoväxlingar mellan skritt och trav.
.
Speedy har aldrig jobbat så bra i skritten med mig. När det är lite mörkare ute så här vid kvällskvisten och när man riderut och jobbar honom, så kan han lätt bli lite ofokuserad och koncentrera sig på allt som är "farligt" enligt honom. T.ex. Läskigt skuggor.. Men han mjuknade verkligen upp och slappnade av. Jag fick verkligen kämpa, men ett tag där så var det helt sjukt vad han jobbade på. Vilken arbetsmyra till häst jag har.
.
Han kämpar verkligen in i det sista, i slutet så var han jätte trött verkligen. Han var egentligen inte särskilt svettig men man ärkte att han energi dog av och han orkade knappt trava längre. Man fick bara driva mer och mer, desto jobbigar det blev för honom. Så slutade så det gick som bäst. 40-45min tycker jag är alldeles lagomt att rida. Ibland rider man längre och kortare pass. Men de längre passen bruka oftast bi då jag är iväg och tränar på anläggningen. Tror bara jag ska skritt jobba Speedy imorgon. SKRITTA ÄR NYTTIGT!


7 kommentarer:

 1. SV: Nästan maxad b :) (han är 128)

  SvaraRadera
 2. SV: Har oxå min på lösdrift, och jag tror det är drf hon fått strålröta. Hon går aldrig in på torrt underlag och torkar upp strålarna.

  SvaraRadera
 3. SV: Hmm jag vte, jag såg det med när jag kollade på filmen, så det blir där nästan gång!

  SvaraRadera
 4. Sv: Hahaha, förstår att det blir lite svårt att förstå :D

  SvaraRadera
 5. Hade aldrig gissat att det var en ridtravare på bilderna, riktigt fin! Jag har också en ridtravare =)

  SvaraRadera

Din IP-adress sparas och kommentarer som anses stötande mot mig eller nära till mig raderas!