onsdag 9 mars 2011

Gissa vem det här är då?

3 kommentarer:

 1. SV: Tack så mkt för komplimangen! :)

  Bellie har haft ett litet mentalt hinder, vilket gjort att JAG inte kunna fatta vänster galopp på henne. Kort förklarat så har min tränare fattat den på henne utan problem, under hela vår tid tillsammans. Men det "hände" nånting tidigt i utbildningen vilket gjorde att B inte fattade vänster med mig, så vi har kämpat som FAN med detta sen i höstas, och ÄNTLIGEN har jag börjat få fatta vänster galopp på henne.

  Hon har tagit den i hagen, efter hinder, gjort byten, låtit min tränare tagit vänsterfattningar klockrent m.m. Men det satt i huvudet, och som sagt det har äntligen släppt. :-)

  Du får träna träna och träna. Tar han höger så bryt av och fatta ny, osv. :) Prova landa i rätt efter hinder osv.

  SvaraRadera
 2. SV: Jadu det tog inte så värst lång tid faktist, innan hon började lyssna på förhållningar även i galoppen. Jag började lite senare med galoppen så att hon skulle få stärka sig i skritt och trav innan. Jag hoppade studs och såna grejer för att stärka henne, bland annat.

  Jag har en film från andra galoppförsöket som jag la ut för någon månad sen på bloggen, och där går det inte alls överdrivet fort heller. Hon har alltid haft en 3taktig galopp då hon har rätt vinklar för att galoppera och bära upp sig bra.

  Har massor av filmer på youtube ända från när jag köpte henne, så där syns det hur hon var i galoppen osv. I paddocken gick det som bäst i början, för hon blev så taggad ute i kombination med att jag inte hade full kontroll på henne då hon inte var så välskolad ännu.

  I hoppningen gick de desto sämre, har ju dock inte hoppat mycket och max 60cm för det mesta. Och då har hon bara dragit iväg, men det har handlat mer om min ridning och hennes omskolning än om egentliga styrkan, för i dressyren var det inte så stora problem.

  Bellan var oxå travhäst från 2 års ålder till 8 år, då jag köpte henne. Hon blir oxå 11, nu i april. Jag började skola om henne när jag köpte henne för 2,5 år sedan nu.

  Men det är bara att kämpa vidare!! :) Se till att ha en bra tränare i dressyr, som ni trivs med och utvecklas med. För det är A och O om man vill komma någonvart. :-)

  Vet inte om du såg det, men skrev ett inlägg häromdagen "Från travare till ridhäst", om hur jag gick tillväga med Bellan.

  Lycka till!

  SvaraRadera
 3. SV: okej, låter otäckt! min saknar lite självbevarelsedrift tror jag. hade ett fullblod en gång men hon var så snäll på alla sätt och vis och superbra.

  SvaraRadera

Din IP-adress sparas och kommentarer som anses stötande mot mig eller nära till mig raderas!