söndag 12 december 2010

Hur gör ni med vattnet vintertid i hagarna? Värmeslingor?

Är less på att springa 511 gånger på en dag, för att fylla vatten ute i hästarnas hage. Speciellt då jag har hästarna på lösdrift. Det är 2 full stora, tunga hästar som dricker mycket. Jag har nämligen hört att det finns speciella värmeslingor att ha i vattnet så inte vattnet fryser?

Min fråga är då till er, hur fixar ni vattnet i hagarna denna årstid förutom att fylla på som en galning? Hur har ni löst det? Vet ni om man kan köpa sådana värmslingor, men vart kan man köpa dessa och vad kostar det?

Snälla svara gärna vore bra och höra hur ni gör med vattnet och om det finns värmeslingor att köpa!

9 kommentarer:

 1. vi fyllr på hela tiden.. jobbigt är d :P

  SvaraRadera
 2. jag har aldrig haft egen häst, så jag har tyvärr ingen aning här! :/

  SvaraRadera
 3. När jag tar in hästarna så tömmer jag hinken och sen på morgonen innan de går ut fyller jag på nytt!

  SvaraRadera
 4. När jag tar in hästarna så tömmer jag och sen innan när de går ut fyller jag på nytt, så det fryser aldrig xD

  SvaraRadera
 5. Vi fyller också på hela tiden. Eller ja, på morgonen, vid lunch och på kvällen när vi tar in dem :) Hqr sett att hästarna gärna tar med lite snö när dom äter hö:et så de får lite "vatten" därifrån också..
  Sen har jag märkt att även om det fryser så spräcker hästarna isen (om det finns vatten under isen då, så det inte är genomfryst), antingen med mulen eller med hoven, så jag tror de klarar sig ;)

  SvaraRadera
 6. Den blilligaste, bästa lösningen är att köpa en doppvärmare. Den kostar några hundra kronor. Annars finns det speciella tunnor för isfritt vatten, dom kostar dock från ca. 3000kr. Är du händig kan du bygga en sådan tunna själv. Det gjorde vi med värmekabel...

  SvaraRadera
 7. Var gärna med och tävla om ett ländtäcke thermo master hos mig :)

  SvaraRadera
 8. Vi använder bole-tunnor! Alltså, den modellen som har inbyggda värmeslingor och som håller vattnet isfritt. Dom är dyra men helt klart värda pengarna!

  SvaraRadera
 9. Då de är vinter brukar hästarna käka snö ist för att dricka, sen när dom går in får dom ju såklart vatten.. men ute har vi inge vatten alls.

  SvaraRadera

Din IP-adress sparas och kommentarer som anses stötande mot mig eller nära till mig raderas!