måndag 18 oktober 2010

JÄVLA HAMBURGARE?? - Vissa borde behandla hästar med mer respekt!Jag pratat med dem som äger hästen jag ska få hem och vi har beslutat att han kommer hit på lördag eftermiddag, efter jag kommit hem från jobbet. Längtar seriöst ihjäl mig.
Visst äre härligt att vara i Thailand, men alla som är hästmänniskor har kanske någon gång seriöst tänkt "Ah, men kanske borde jag pröva en period utan häst nu". Insåg att det går inte.. Saknade hästarna väldigt mkt i Thailand. Så fort man var på stranden så drömde man sig bara bort på sin vita springare som man satt på barbacka, manen fladdrade, benen sprang i takt med musiken där du själv satt på ryggen efter den vita strandkanten med vattnet skvättandes omkring dig av hästens hovar som mötte vattenytan.

Kanske låter barnsligt, men så fungerar jag som hästmänniska jag sätter upp drömmar och mål och därför är det så fruktansvärt underbart att ha häst, att ha något att kämpa och längta efter. Speciellt om man når de drömmar och mål man satt.
Helt enkelt, vad vore ett liv utan hästar?
Meningslöst..
Iallafall i min mening och om man skulle fråga de flesta hästmänniskor så skulle dem säga detsamma.

Vi hästmänniskor kanske lever i en dröm sometimes, vi kanske är speciella, vi kanske är som vi är. Men en sak är säkert vi lever för ett djur som väger säkert minst 5gånger mer våran vikt och vi borde önskas mer respekt. För det vi gör är egentligen ganska otroligt. Tänk er själva att vinna en fotbollsmatch, lära din hund vacker tass, eller när du fått din gamla bil starta i -30 grader. Kanske ej riktigt samma sak för oss, men man skulle kunna jämföra det med att vi har hoppat en hel hoppbana felfritt eller klarat ett någorlunda svårt dressyrprogram. Plus att vi klarade igenom det med ett djur som väger så mycket mer än dig också. Detta gjorde vi då igenom så små hjälper att en ickehästmänniska inte ens reagerat på.

Ett djur som egentligen skulle ha kunnat lika gärna slängt av dig, kunna ha kraften att ha sparkat ihjäl dig. Dessa djur har istället hjälpt människan i generationer igenom att ha gjort revolution. De har hjälpt bönder på åkern, vart människor färdmedel i tusentals mil, hjälpt soldater i krig.

Många kanske tycker vi lägger ner onödigt mycket tid och pengar på våra hästar.
Dem borde egentligen veta hur mycket det betyder för oss, lika mycket som deras bil, deras andra intressen betyder för dem.

De borde veta att;
Mina lyckligaste ögonblick var tillsammans med en häst.
Mina mest tragiska och lessnaste ögonblick var också tillsammans med en häst.
Hur många gånger jag kunnat torkat glädjetårar eller torkar sorgetårar i dess man.
Det är de ögonblick som gett mig ljus, luft att verkligen kunna andas.
Det är många gånger som hästarna faktiskt vart anledningen till att jag även klarat mig igenom dagen.
Tillit, förståelse och känsla är något som jag har fått största delen av en häst.
Det som vissa kallar "hamburgare" är faktiskt något som får mig att känna som en hel person.
Det är "hamburgarna" som sprider medkänsla och tålamod som gör mig till en bättre människa.
Tack vare hästarna så började jag se in i framtiden, sätta upp mål och drömmar för första gången..
Hästarna ger mig allt, stunder att minnas, stunder man helst vill glömma bort, stunder av lycka, stunder då olyckan är framme..

"Jävla hamburgare", kanske inget nytt uttryck?
MEN EN SAK ÄR SÄKERT DE FÖRSTÅR HELT ENKELT INTE VAD "JÄVLA HAMBURGARE" HAR HAFT FÖR BETYDELSE IGENOM HISTORIEN, FÖR MÄNNISKAN OCH FÖR OSS..

1 kommentar:

Din IP-adress sparas och kommentarer som anses stötande mot mig eller nära till mig raderas!