tisdag 16 mars 2010

Dagens ridass

Film nedan: Videoblogg - Jag och Jolly innan ridturen..

Film nedan: Videoblogg - Jag & Jolly i slutet av ridpasset!

Jag sammanfattar lite av dagens ridpass och videobloggar ovan:

Idag har det gått super att rida, Jolly kändes mycket "lydig" och arbetsvillig, det är han alltid men idag klickade verkligen allt! Red utan stigbyglar, vilket även är otroligt bra sitsträningför att förbättra din sits och som dom sa då jag var på Strömsholm så var dom super petig med sitsen, för många fokuserar så mycket på hästen. Men hästen gör ju oftast som ryttaren säger och när du gör rätt och sitter rätt så komme hästen göra rätt också. Och lite "sitsträning" dör ingen av, inte ens Jan Brink etc. ingen är perfekt och alla har vi något att jobba på. Så jag har faktiskt ridit utan stigbyglar 2-3 dagar i rad nu.

Goj fick stå idag och kan lova att det var nig bäst så för ridpassen utan stigbyglar och Busterträningen då vi även red utan stigbyglar lite granna i början har tagit sin rätt. För träningsvärk, ja det kan jag lova! Imorgon har jag ingen skola och då tänkte jag ev rida barbacka och bara ut åh plumsa och luffsa i skogen. Passar på medan dagen är ljus och kanske blir att ta något litet naturhinder i skogen? För variering är viktigt när det gäller hästar och ridning. Vilket också gör allt så otroligt mycket roligae och blir mer positivt och pännande för hästen också! :)

Nu skall jag kolla klart på mitt kära "Cityakuten"(tv-serien), har köpt sässongerna eftersom och är inne på sässong 3 nu av 17 eller 18? Så jag har en del framför mig, haha! Sedan så är jag också djupt insatt i hästsrien "Heartland" om egentligen bara går i USA på tv, har läst böckerna och när jag hittade den som serie så blev jag överlycklig. Desstom nä den var det bästa jag i princip sätt, älskar serien!! Sedan brkar jag även följa den välkända "Ponnyakuten", som jag kan tänka mig att många av er också ser? Såg senaste avsnittet på SVT Play i söndags och kommer bli otroligt tråkigt då sista avsnittet går, för älskar det programmet. Speciellt eftersom det handlar om hästar då det är otroligt dåligt om den "kategorin" som tv program. Kommer verkligen sakna "Ponnyakuten" sedan! Eller vad äger ni?

Nattinatti PussååhKram

1 kommentar:

  1. "Kommande" (det heter blivande) bartender minsann. Vilka ambitioner.

    SvaraRadera

Din IP-adress sparas och kommentarer som anses stötande mot mig eller nära till mig raderas!